Çocuklar İçin Kodlamaya Başlangıç

Bilgi Çağında dünyaya gözlerini açan günümüz çocuklarının bilişim teknolojileri alanında gelişmeleri de oldukça kolay oluyor. Teknolojiyle daha iç içe yaşayacağımız günlere doğru ilerlerken çocuk ve gençlere yönelik bu konudaki çeşitli materyal ve uygulamalar da gün geçtikçe gelişiyor. Merak eden ve öğrenmeye açık programcı çocukların İnternet üzerinden bilgisayar programlamayı keşfedebileceği bazı Web Sitelerinden ve uygulamalardan bahsetmek istiyorum.
MIT Media Lab tarafından geliştirilen Scratch, çocuklara bilgisayar programlamanın mantığını öğreten en çok kullanılan programlardan biri. Scratch ile animasyonlar, hikayeler,çizgi filmler, oyunlar oluşturabilirsiniz. Ve bunları herkesle paylaşabilirsiniz. Üye olup bilgisayarınızdan giriş yapabilir ya da mobil uygulama olarak kullanabilirsiniz.

Code.org Bill Gates,Mark Zuckerberg gibi alanında uzmanlaşmış ve kendilerini kanıtlamış isimlerin de destekçisi olduğu kar amacı gütmeyen bir organizasyon. 7 yaş üzeri çocukların bilgisayar programlamaya başlaması için geliştirildi. ”Her okuldaki her çocuğun bilgisayar bilimlerini öğrenmek için fırsatı olmalıdır.” sloganıyla yola çıkıyor. Okullarda öğretmenler tarafından da kullanılabiliyor. Çok basit adımlarla başlanılan dersler de giderek seviye artıyor.

4-8 yaş için de seçeneği bulunan programda çocuklar bir karakter aracılığı ile yönlendirmeler yapıyor, bulmacaları çözerek ilerliyorlar. Karakteri verilen görevler doğrultusunda ilerleten çocuklar sağ sol ileri geri komutlarını kullanarak istenilen hedefe ulaşmaya çalışıyorlar. Ayrıca akıllı telefonlar için uygulaması da mevcut.

Herkese,her yerde,dünya standartlarında,bedelsiz eğitim!” Khan Academy’nin amacını kısaca kendilerini tanımladıkları gibi anlatabiliriz. Bilgisayar programlama öğrenmek isteyenler için de birçok dersin bulunduğu akademiye siz de hiç bir ücret ödemeden katılabilirsiniz. Derslere ulaşabilmeleri için işitme engellilere yönelik video izleme seçenekleri bulunuyor.







Yorumlar