Scracth 2.0 İndir


Birçoğumuz ilkokulda kodlama dersinin gerekliliğinin farkındayız. Yurt dışında yıllardır ilkokullarda öğrencilere kodlama dersleri verilmekte ve çocuklar programlamaya teşvik edilmektedir. Peki ya biz İlkokullarda yabancı olduğumuz kodlamanın mantığını nasıl anlatırız ve kodlamayı öğrencilere nasıl sevdiririz işte bunun en eğlenceli cevabı SCRATCH!
Scratch ile öğrencilere artık oyunu sadece oynayan değil kendi oyununu oluşturabileceklerini ve arkadaşları ile paylaşabileceklerini gösterebiliriz. Peki ya Scratch nedir?
Scratch, MIT Üniversitesi’nde Amerikan Ulusal Bilim Kurumu tarafından desteklenen bir proje olarak 2003 yılında başlatılıp 2007 yılında bitmiştir.
Geliştiriciler uygulamaya ismini Kelime anlamı “çizmek” ve “kedi tırmığı” anlamına gelse de Dj’lerin disk üzerinde hareket ettirerek yeni şarkılar oluşturmasından esinlenerek vermişlerdir.
Program kendi web sayfası ” https://scratch.mit.edu/ “ üzerinden kolayca üye olup tarayıcı üzerinden kodlamayı desteklemektedir. Dilerseniz işletim sisteminize göre web sayfasından bilgisayarınıza ücretsiz indirebilir ve dilediğiniz dilde yükleyebilirsiniz. Aynı zamanda Scratch web sayfası üzerinden başkalarının uygulamalarına göz atıp güzel fikirler alabilir ve sizde uygulamalarınızı paylaşabilirsiniz.



Scracth resmi siteye gitmek için tıklayınız.


Yorumlar