Kozdi Bilgisayarsız Kodlama Oyunu

Merhaba kendi tasarımımız olan Kozdi Bilgisayarsız kodlama oyunu ile bazı bilgiler vermek istiyorum.

Kozdi Nedir: 

Kozdi, ilkokul ve okulöncesi öğrencilerine yönelik bilgisayarsız ortamda algoritma ve kodlama etkinlikleri yapmak amaçlı tasarlanmış; okul öncesi eğitim programında bulunan kavramlarla ilgili hedefler koordinat sistemi ile oyun alanına yerleştirilen, görevleri küple atılıp rastgele belirlenen bağlantısız kodlama oyunudur.

Neden Kozdi?

Kodlama ve algoritma eğitimleri bilgisayar, tablet vb. dijital araçlar üzerinden verilmekte bu araçlar olmadığında çocuklar kodlama eğitimi ve algoritma eğitiminden mahrum kalmaktadır. Erken yaşta çocuklara bilgisayar üzerinden kodlama eğitimi aldıklarında bilgiler soyut kalabilmekte ve eğitimin verimliliği düşmektedir. Bu yaştaki çocukların dokunarak, hissederek yaptıkları etkinliklerde kazanımlar daha kalıcı olmaktadır. Bu nedenlerle erken yaştaki çocuklara bilgisayarsız ortamda temel kodlama ve algoritma eğitimi vermek, koordinat sistemini tanıtmak, okul öncesi müfredatında bulunan kavramları anlatmak amacıyla bilgisayarsız kodlama oyunu geliştirilmiştir.

Kozdi Kutu İçeriği:

1 Adet Oyun Matı 1 Adet Küp 1 Adet Oyuncak Araba 9 Adet İleri Yön Taşı 4 Adet Sağ Yön Taşı 4 Adet Sol Yön Taşı 3 Adet Geri Yön Taşı 1`er Adet Başla ve Bitir Taşı 1`er Adet 2 ve 3 Tekrar Taşı 4x6 Adet Kavram Taşları

Kozdi Nasıl Oynanır?

1-Görev taşlarını oyun alanına yerleştirin, 2-Küpü havaya atın, 3-Küpün üstte gelen yüzündeki şekil ile oyun alanına yerleştirdiğiniz görev taşlarının sağ altında bulunan şekli eşleştirin. 4-Maskotu başlama alanından görev taşına ulaştıracak kodları kodlama alanına -aşağıdan yukarıya doğru sırayla yerleştirin.Başla ve Bitir kodlarını kullanmayı unutmayın. 5-Maskotu kodlara göre hareket ettirip göreve ulaştırın. 6-Küp tekrar atın. Yeni görevi belirleyin. Maskotu olduğu yerden göreve aynı şekilde ulaştırın. 7-Oyunu karşılıklı iki kişi oynayabilir. Her başarılı görev sonrası puanlama yapılabilir.

Detaylar için youtube videosuna bakabilirsiniz.

https://www.youtube.com/watch?v=HNCDm1T9pAs&ab_channel=SinanKARDA%C5%9E


Yorumlar